Tips voor verlichting

Aansluiten op transformator: doe je zoals de gebruiksaanwijzing van jouw eigen electriciteitssysteem dat aangeeft. Bij het 12 volt-systeem bepaalt het vermogen van een transformator het aantal lampjes dat je er op kunt aansluiten. Te veel lampjes aan de transformator maakt dat de lampjes zwak branden, bij te weinig lampjes loop je het risico dat de lampjes sneller doorbranden. Bij het LED systeem is die verhouding minder kritisch. De LED lampjes die wij verkopen branden het mooist met een 9 volt transformator of een 9 volt batterij.

Aansluiten op batterij: LOFT 1/12 verkoopt op beurzen aansluitsetjes, bestaande uit een 9 volt blokbatterij, een batterij aansluitclip en 10 cm krimpkous.
Aansluiten doe je zo: schuif alvast stukjes krimpkous op de draden van de lamp. Draai vervolgens een van de draden van de lamp vast aan een van de draden van de aansluitclip (zwart of rood, maakt niet uit bij deze LED lampjes) en herhaal dat met de andere draad. Maak geen dikke prop want dan past de krimpkous er niet overheen. Test of de lamp zo werkt (kijk uit voor kortsluiting!). Ben je tevreden, trek dan de krimpkous over de verbinding, en laat hem voorzichtig krimpen BOVEN een vlammetje (niet IN de vlam houden, dan smelt hij kapot).
In plaats van krimpkous kun je ook (DUCT) tape gebruiken.

Ophangen plafondlamp: Bepaal de lengte van het snoer, en schuif het plafondkapje op de juiste hoogte. Werk de draad weg via de inkeping in  de rand van het kapje. Knip overtollige draad af maar let goed op dat je hem nog kunt aansluiten (te kort is te kort ☹) De lamp kan met de bijgeleverde dubbelzijdige tape op het plafond geplakt worden of met een dotje sneldrogende lijm. Bij zwaardere lampjes wordt ook een schroefoogje (plus kraal) meegeleverd om de lamp op te hangen.